Kabelaar DELTA komt met digitale minidecoder voor analoge kijkers

Kabelaar DELTA introduceert begin volgend jaar een digitale minidecoder voor de 20 procent van haar klanten die nog gebruik maken van het analoge tv-signaal.Zoals de kabelaar al eerder aankondigde vervalt vanaf begin 2018 het analoge televisie- en radiosignaal. Uit onderzoek blijkt dat nog 20 procent van de abonnees van de aanbieder uit Zeeland gebruik maakt van het analoge tv-signaal. Nog 30 procent luistert naar de radio via het analoge signaal.

Allemaal digitaal

Kabelaar DELTA kondigde in augustus van dit jaar aan dat vanaf het voorjaar van 2018 het analoge tv- en radiosignaal wordt stopgezet. De capaciteit die vrijkomt wil Delta gaan inzetten voor sneller Internet. Televisiekijkers die nu nog analoog kijken moeten begin 2018 de overstap naar digitaal tv-kijken maken.

Helpen

Kabelaar DELTA is gestart om de klanten die nog gebruik maken van het analoge tv-signaal te helpen door hen over te zetten naar digitale tv. Bij alle klanten die hebben aangegeven dat te willen, komt er een monteur langs om voor hen de tv zo in te stellen dat ze digitaal kunnen kijken zonder smartcard. Deze extra service is vanaf nu ook standaard onderdeel van de reguliere klantbezoeken.

Speciale bus

Ook toert de speciaal ingerichte ‘Allemaal Digitaal-bus’ door de hele provincie Zeeland om klanten te adviseren over en te helpen bij de overstap naar digitale tv en radio.

Minidecoder

Voor klanten die nog uitsluitend analoog kijken en geen geschikte (oudere) tv hebben voor digitaal kijken zonder smartcard, komt DELTA begin 2018 met een aanvullende, voordelige oplossing: de minidecoder. De minidecoder wordt ontwikkeld in samenwerking met de leverancier en is een simpele instap-optie voor digitaal kijken en luisteren. Deze minidecoder zal 30 digitale tv-zenders (waarvan 4 in HD-kwaliteit) en 43 digitale radiozenders gaan doorgeven. Dit staat gelijk aan ons huidige analoge zenderpakket. Het is niet mogelijk om extra zenderpakketten af te nemen met de ontvanger.

Analoge radio

Uit de enquête blijkt dat zo’n derde van de klanten van de kabelaar nog een radio in huis heeft dat gebruik maakt van een analoog signaal. In de komende periode krijgen DELTA-klanten persoonlijk advies over de vier mogelijkheden om digitaal radio te luisteren: Digitaal radio luisteren via de tv of decoder: door de (mini)decoder eenvoudig aan te sluiten op de radiotuner kan er direct digitaal radio geluisterd worden via de huidige stereo-installatie. Daarnaast biedt luisteren via Internet, FM of DAB+ een alternatief.

Nieuwe app

Daarnaast kunnen klanten binnenkort ook gebruik gaan maken van de vernieuwde DELTA Interactieve TV-app: Programma Gemist, Begin Gemist, Opnemen en live tv pauzeren op alle schermen, ook op de tv in de woonkamer.

Afbeelding

Afbeelding van digitale minidecoder (bron DELTA)