Ziggo Sport gaat Champions League live uitzenden op ‘kanaal 14’

Vanaf het komend voetbalseizoen zullen er ook wedstrijden uit de Champions League live te zien zijn via Ziggo Sport op kanaal 14. Dit bericht het Algemeen Dagblad.

Kanaal 14

Ziggo Sport is de sport die Ziggo zonder meerkosten aanbiedt aan al haar digitale televisie-abonnees. De betaalzender Ziggo Sport Totaal zendt al enige jaren het voetbal uit de Champions League live uit. Het huidige contract dat tot en met dit voetbalseizoen doorloopt maakt het echter niet mogelijk om ook wedstrijden uit de Champions League uit te zenden via Ziggo Sport op kanaal 14. De wedstrijden uit de Champions League op het ‘open net’ zijn momenteel nog te zien bij televisiezender Veronica maar dat contract loopt na dit seizoen af.

Nieuw contract

Ziggo Sport heeft een nieuw contract gesloten voor met de voetbalorganisatie UEFA dat loopt tot het voetbalseizoen 2020-2021. In dit nieuwe contract krijgt de ‘gratis’ sportzender ook de mogelijkheid om beelden uit de Champions League live op televisie te brengen.

Schakelprogramma en live-wedstrijden

Met het nieuwe contract mag de sportzender straks een schakelprogramma (flitsen van elke wedstrijd die op dat moment wordt gespeeld) op dinsdag en woensdag om 21.00 uur uitzenden op Ziggo Sport. Vanaf het nieuwe seizoen zijn er ook twee Champions League-duels om 19.00 uur, waarvan Ziggo er één live uitzendt. Na de groepsfase zijn er op één avond twee wedstrijden rond 21.00 uur, waarvan Ziggo er ook één live mag uitzenden.

Geen wedstrijden uit ‘A-pakket’

Volgens het Algemeen Dagblad betreft het hier echter niet de belangrijkste live-wedstrijden uit het zogenaamde A-pakket. Momenteel zijn de rechten voor A-pakket nog in handen van Veronica maar zoals aangegeven loopt dit contract af. De eigenaar van het A-pakket heeft de eerste keus om een wedstrijd live uit te zenden. De finale en wedstrijden van Nederlandse teams moeten worden uitgezonden op een open (voor alle Nederlanders gratis toegankelijk) net.

Geen deal

Er is echter nog geen overeenkomst gesloten met een televisiezender in Nederland om het A-pakket af te nemen. Will Moerer, directeur Ziggo Sport, verwacht ook niet dat het A-pakket snel verkocht gaat worden aan een televisiezender in Nederland. “Ik denk dat onze nieuwe deal wat effect heeft op de waarde van het A-pakket, omdat in ons schakelprogramma alle wedstrijden langskomen“, aldus Moerer tegen over de krant.