(C) Mediamagazine

Ziggo Sport gaat testperiode Formule 1 niet live uitzenden

Ziggo Sport gaat de testperiode in de Formule 1 niet live uitzenden. Dit heeft de sportzender bevestigd tegenover de website Motorsport.com.

Aandacht

In de maand februari gaan de Formule 1-teams hun nieuwe bolide voor het komende raceseizoen testen op het circuit van Barcelona. De Engelse sportzender Sky Sports brengt live beelden van deze testperioden die plaatsvinden van 18 tot en met 21 februari en van 26 februari tot en met 1 maart.

Ziggo Sport zal deze beelden niet live gaan uitzenden. Tegenover website Motorsport.com geeft de sportzender aan dat commentator Olav Mol wel elke dag met een update komen die te zien zal zijn via de website en sociale media van de sportzender.

Update

Wij zullen iedere testdag online en via de sociale kanalen van Ziggo Sport een update laten geven door Olav vanaf locatie. Na afloop van de laatste testdag volgt een samenvatting van de beide testweken. “Na de tweede testsessie zullen we op vrijdagavond op televisie nog een round-up geven van alles wat er in de testdagen gebeurd is”, laat een woordvoerder van Ziggo Sport weten tegenover de website.

Sky Sports

Volgens een medewerker van Ziggo liggen de rechten van de uitzendingen van de wintertests in Barcelona bij de Engelse sportzender Sky Sports en kunnen de beelden daarom niet live worden uitgezonden.

Drie jaar

De verrichten van de Formule 1 zullen ook de komende drie seizoenen te zien zijn bij de sportzender zo maakte Ziggo Sport in november van het vorige jaar bekend. Ook zal de streamingdienst F1TV Pro beschikbaar komen in Nederland.