Ziggo Sport gaat WK hockey en Pro League uitzenden

Ziggo Sport heeft de uitzendrechten verworven van het wereldkampioenschap hockey in 2022 voor zowel de heren als de dames. De wedstrijden zijn te zien via zowel Ziggo Sport als Ziggo Sport Totaal.

Hockey Pro League

Naast het wereldkampioenschap volgt de sportzender vanaf 2019 de nationale teams tijdens hun verrichtingen in de jaarlijkse Hockey Pro League. Dit toernooi vervangt vanaf volgend jaar de Champions Trophy en de Hockey World League.

Beide teams spelen tussen januari en juni zestien wedstrijden tegen de acht beste landen van de wereld. De sportzender zendt al deze ontmoetingen rechtstreeks uit.

Olympische kwalificatietoernooien

Ook zijn diverse duels uit de Olympische kwalificatietoernooien via Ziggo Sport te zien. Alle wedstrijden zijn niet alleen live te zien op Ziggo Sport maar ook via Ziggo Sport Totaal, dat bij iedere distributeur in Nederland te verkrijgen is.

Hockey

Sinds de start van Ziggo Sport zendt de zender iedere speelronde op zondag een wedstrijd uit de dames- of herenhoofdklasse live uit. Op zondagavond volgt dan nog een samenvattingsprogramma waarin de hoogtepunten van alle gespeelde wedstrijden worden uitgezonden.

“Prominente plek”

Will Moerer, directeur van de sportzender : ‘De Nederlandse hockeyteams spelen ieder toernooi om de grote prijzen en het is dan ook mooi dat we hun jacht op het hoogste podium kunnen volgen bij Ziggo Sport. We ondersteunen de Nederlandse sport en geven naast hockey ook sporten zoals bijvoorbeeld handbal, volleybal en basketbal een prominente plek.