(C) Mediamagazine

“Ziggo Sport-kijker schakelt weg als Max Verstappen uitvalt”

Een kwart tot de helft van de kijkers naar de Formule 1 via televisiezender Ziggo Sport schakelt naar een andere zender als Max Verstappen uitvalt. Dit blijkt uit een analyse van de website 1Limburg.

Analyse

De analyse is door de website uitgevoerd over de kijkcijfers van Ziggo Sport van de zes races van dit seizoen waarin de Nederlandse coureur Max Verstappen de eindstreep niet haalde.

Sportzender

Ziggo Sport is zonder meerkosten te ontvangen voor alle abonnees van kabelaar Ziggo met digitale televisie. De sportzender zendt zowel de kwalificaties als de races van de Formule 1 live uit.

Spa

Dit weekend stemden ruim 810.000 mensen af op de start van de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorshamps. Als de auto van Verstappen in de veertiende ronde de geest geeft vanwege motorproblemen, zapt meteen vier procent van de kijkers weg. Geleidelijk aan loopt dit aantal op tot ongeveer een kwart. Met nog een stuk of twintig racerondes te gaan, heeft de kijkdichtheid een dieptepunt bereikt met iets minder dan 600.000 kijkers.

Oostenrijk dieptepunt

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, waarin Verstappen kort na de start uitviel zette zelfs de helft van alle tv-kijkers het toestel uit. Ruim 700.000 mensen zagen de start; zes minuten later zijn er al 40.000 kijkers afgehaakt en dit aantal loopt uiteindelijk op tot zo’n 350.000.

Kijkcijfers

Toch blijven de live-uitzendingen van de Formule 1 voor de sportzender een kijkcijferhit. Het marktaandeel schommelt volgens 1Limburg telkens tussen de 33 procent (GP Azerbeidzjan) en 38 procent (Spa afgelopen weekend). Alleen de avondrace in Canada (20.00 uur Nederlandse tijd)zorgde voor een laag marktaandeel: 19 procent.

Max te gast in Peptalk

Max Verstappen is vanavond te gast in de eerste uitzending van een nieuw seizoen van het sportpraatprogramma Peptalk met Jack van Gelder en Frank Evenblij. De Red Bull-coureur blikt uitgebreid terug op de dramatisch verlopen Grand Prix van België.

Commentator Olav Mol is ook aanwezig om te vertellen hoe hij de race op Spa met de tienduizenden Nederlanders op de tribunes heeft beleefd. Peptalk begint elke maandag om 19:30 uur op Ziggo Sport, kanaal 14.

Sociale media: