(C) Mediamagazine

Formule 1: Grand Prix Oostenrijk met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk zijn vanmiddag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via NPO Radio 1 en Grand Prix Radio.

Grand Prix Oostenrijk

De race wordt verreden op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Dit circuit ligt nabij Spielberg. Het circuit werd vroeger Österreichring genoemd en is in 2011 gedeeltelijk opnieuw opgebouwd door, Dietrich Mateschitz, gedeeltelijke eigenaar van Red Bull, en toen verder gegaan onder de naam Red Bull Ring. Hopelijk haalt de Nederlander Max Verstappen deze race wel de finish.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix live uit. De voorbeschouwing begint zondagmiddag om 13.00 uur, de start van de wedstrijd is om 15.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 13.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

NPO Radio 1

Flitsen vanaf het circuit in Bakoe zijn te horen op NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van Louis Dekker en Jan Lammers zorgt voor de analyses. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

Sociale media: