Ziggo Sport verwerft rechten UEFA Nations League

Sportzender Ziggo Sport heeft de uitzendrechten verworven van de Nations League. Deze voetbalcompetitie voor landenteams start in het najaar van 2018.

Nieuwe competitie

De UEFA Nations League is een toekomstige internationale voetbalcompetitie die om de twee jaar zal worden gespeeld tussen de 55 lidstaten van de UEFA. De competitie zal beginnen in 2018 na het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland en de eerste winnaar zal bekend worden in 2019. Het toernooi zal de vriendschappelijke interlands vervangen. Het landentoernooi bestaat uit vier divisies, ingedeeld op basis van de Europese coëfficiëntenranglijst. Landen kunnen zich door goed te presteren in de Nations League plaatsen voor het EK 2020.

EK- en WK-kwalificatiewedstrijden

Daarnaast behoudt Ziggo Sport de uitzendrechten van de EK- en WK-kwalificatieduels. Dit betekent dat de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2020 en het WK 2022 rechtstreeks door Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal zullen worden uitgezonden. Alle wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn te zien in samenvatting.

“Kijker hoeft niks te missen”

“Uiteraard ben ik blij dat we erin geslaagd zijn dit pakket te behouden. Dit bevestigt de positie die we bij Ziggo Sport hebben als het gaat om het uitzenden van het internationale topvoetbal zoals bijvoorbeeld de Engelse Premier League en de Spaanse Primera División.”, aldus Will Moerer, Director Ziggo Sport in een persbericht.

Danny Blind

“Zoals de kijkers van ons gewend zijn zullen we op avonden dat er meerdere wedstrijden gelijktijdig worden gespeeld een schakelprogramma uitzenden zodat de kijker niets hoeft te missen. Onze vaste analytici zoals daar zijn Youri Mulder, Jan van Halst en Wim Kieft zullen op deze avonden aanschuiven in onze studio. Komend seizoen wordt ons team verder uitgebreid met Danny Blind.”