Ziggo start pilot voor nieuw platform interactieve tv

ziggoKabelaar Ziggo start een pilot voor haar nieuwe interactieve televisiedienst onder haar klanten. De pilot krijgt in het Ziggo Gebruikersforum de naam “Ziggo Interactieve TV 2.0” mee.

Tijdens de IBC beurs in september werd al bekend gemaakt dat Ziggo een cloud-platform gaat lanceren voor video-on-demand diensten. In het Cloud TV virtuele settop-box-platform van ActiveVideo Networks kunnen interactieve diensten, waaronder video-on-demand, worden aangeboden voor een groot deel van zijn bestaande kabel settop-boxen. 

De pilot voor deze interactieve cloud-dienst zal starten met de Humax 5100c en Humax 5300c kabelontvangers. Deze kabelontvangers zijn onlangs geschikt gemaakt voor interactieve diensten bij Ziggo. Later zal de pilot worden uitgebreid met de Samsung C7140 en Humax 5200c kabelontvanger. Het is opvallend dat de pilot voorlopig niet wordt uitgevoerd met de interactieve decoder van het merk Cisco. De ontvangers van Cisco waren de eerste ontvangers bij kabelaar Ziggo die gebruikt werden voor Interactieve televisie. 

Het aanmelden voor de pilot en de voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn te vinden in het Ziggo Gebruikersforum: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=40587