Ziggo start in september met Italiaanse app voor Horizon-abonnees

Op de dag dat Rai 1 bij KPN start voor haar 1,93 miljoen abonnees in haar standaardpakket, kondigt Ziggo aan met een Italiaanse tv-applicatie te komen voor de 806.000 Horizonbox-abonnees onder de naam TV Italiano. Dit bericht de actiegroep Rai 1 Back in Holland.

Applicatie

Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai Storia, Rai News 24 en Mediaset Italia zullen beschikbaar komen via de nieuwe applicatie. De zenders zullen beschikbaar komen via deze applicatie die alleen via de Horizonbox beschikbaar is middels doorklikken via de menu’s van de Horizonbox.

Horizonbox

Vooralsnog zal de televisie-app zonder meerkosten voor de Horizonbox abonnees beschikbaar komen voor de abonnees die overigens minimaal 34,95 euro per maand betalen voor het kunnen gebruiken van de Horizonbox. Onduidelijk is of dat in de toekomst misschien anders wordt. Via Horizon Go en Horizon.tv (dus niet via tablet e.d.) zullen de zenders niet te zien zijn. Mediaset Italia blijft overigens ongewijzigd beschikbaar via het digitale (gecodeerde) standaardpakket voor houders van een smartcard; Ziggo is niet voornemens daarin een wijziging aan te brengen.

TV Italiano

“Met het toevoegen van TV Française en straks TV Italiano komen we tegemoet aan de wens van klanten die graag TV zenders in hun eigen moedertaal willen zien. Zo halen we een stukje Italië naar Nederland voor de Italië liefhebber en doen hier ongelofelijk veel mensen een plezier mee. Dit hebben we al gemerkt bij de enthousiaste reacties van Francofielen na de introductie van TV Française. Op termijn kunnen we via deze innovatie meer (buitenlandse) kanalen aanbieden en aan nog meer wensen van klanten voldoen,” aldus Peter Dörr, Chief Commercial Officer van de kabelaar.

Protest

Het protest van diegenen die voor een terugkeer van Rai 1 hebben gepleit, heeft bijgedragen aan de komst van de Italiaanse tv-app via Horizon. In totaal gaat het om 19,9 % (stand 31 maart jl) van de Ziggo-abonnees die een Horizon-box heeft die toegang zal krijgen tot de Rai-zenders die overigens ook vrij op de Hotbird-satelliet te ontvangen zijn.

Het is voor het eerst dat Rai 2, Rai 3 en de nieuwszender Rai News 24 alsmede de geschiedeniszender Rai Storia in Nederland wordt gedistribueerd zonder dat satellietontvangst benodigd is. De Italiaanse app is de tweede app voor een specifieke doelgroep; in april lanceerde Ziggo al de applicatie met Franse zenders.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.