Ziggo: App Franse tv-zenders exclusief voor Horizon Mediabox

De speciale app van kabelaar Ziggo op de Horizon Mediabox waarmee acht Franstalige televisiezenders kunnen worden bekeken blijft exclusief beschikbaar voor bezitters van een Horizon Mediabox.Dit bevestigt woordvoerder Erik van Doeselaar tegenover deze website.

TV Française

Middels de app TV Française, die sinds begin april beschikbaar, is kunnen de televisiezenders France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, Arte, France 24, en TV5Monde worden bekeken via de Horizon Mediabox. De app is voor gebruikers van de Horizon Media Box tot eind 2016 zonder meerkosten te gebruiken.

De Franse televisiezenders die te zien zijn via de speciale app op de Hoirzon Mediabox komen voorlopig niet beschikbaar via de Horizon Go-app die beschikbaar is voor mobiele apparaten en de Horizon GO-website. Middels Horizon GO is het mogelijk om live te kijken naar een groot aantal televisiezenders.

Chromecast en Airplay

Sinds vorige week is het ook mogelijk om de livestreams middels Google Chromecast en Apple’s Airplay te bekijken. De nieuwe functionaliteit in de app van de kabelaar maakt het mogelijk livetelevisie te kijken, zonder dat er een extra settopbox of kabel op de tv aangesloten hoeft te worden.

Exclusief

Het wordt voorlopig niet mogelijk om de Franse televisiezenders die via de Horizon Mediabox te zien zijn ook via de Horizon GO-app en/of website te bekijken. “Vooralsnog zijn er nu geen plannen om deze zenders aan horizon Go toe te voegen”, aldus Erik van Doeselaar, woordvoerder van ZIggo, in antwoord op vragen hierover tegenover deze website.

Horizon Mediabox

Ziggo heeft plannen om in de toekomst nog meer speciale apps te ontwikkelen voor de Horizon Mediabox met buitenlandse televisiezenders. Voor het bekijken van dergelijke zenders zal dus voorlopig een Horizon Mediabox benodigd zijn. Hiervoor is vaak een duurder abonnement nodig dan de abonnementen zonder Horizon-mediabox. Abonnees die een Horizon-mediabox gebruiken betalen minimaal 34,95 euro voor hun abonnement waarbij  de Horizon in bruikleen wordt gegeven. Momenteel heeft circa 20 % van de Ziggo-abonnees oftewel 806.000 huishoudens een abonnement met de Horizon-box.

2 reacties

  1. Deze zenders zijn ook op de satelliet te bekijken, de meesten in HD op 5 West. Zonder codering.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.