Ziggo’s Horizon Go-app werkt nu ook met Chromecast en Airplay

De Horizon Go-app van kabelaar Ziggo biedt sinds vandaag ook ondersteuning voor de Google Chromecast en Apple’s Airplay. Om gebruik te maken van de nieuwe functionaliteiten moet er wel een nieuwe versie van de app worden gedownload in de Google Play store en/of Apple’s App Store. Op Apple’s iOS is ondersteuning voor beide streamingtechnieken, de Android-app werkt alleen met de Chromecast.

Nieuwe functionaliteit

De nieuwe functionaliteit in de app van de kabelaar maakt het mogelijk livetelevisie te kijken, zonder dat er een extra settopbox of kabel op de tv aangesloten hoeft te worden. Alleen het hebben van een Chromecast en/of een televisie met Airplay-ondersteuning is voldoende om live televisie te kijken via de app van de kabelaar.

Alleen live televisie

Gebruikers mogen alleen livetelevisie naar een Apple TV of Chromecast streamen. Bij eerder uitgezonden programma’s werkt de optie niet. Deze gemiste uitzendingen zijn wel vanaf de smartphone, tablet of de Horizon Go-website te bekijken. Er wordt op dit moment onderhandeld om de functies Replay TV en MyPrime ook voor Chromecast en AirPlay beschikbaar te stellen. Het is nog onduidelijk of en wanneer dit wordt uitgebreid. Een woordvoerder van Ziggo laat aan website NU.nl weten dat dit te maken heeft met beeldrechten.

Andere platformen

Ziggo zegt op dit moment niet te werken aan een Horizon Go-app voor Apple TV, Android TV of andere Smart TV-platformen. “Deze platformen zijn op dit moment voorzien met AirPlay en Chromecast-ondersteuning”, aldus een woordvoerder van de kabelaar tegenover NU.nl.

Replay TV

Enige tijd geleden werd de Horizon GO-app van Ziggo al uitgebreid met de functie Replay TV. Met Replay TV start de gebruiker een televisieprogramma direct vanaf het begin als het al begonnen is, of je kijkt programma’s van de afgelopen week terug via de Horizon Go-app.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.