Ziggo stopt doorgifte analoge tv-signaal in regio’s Alphen aan den Rijn en Zwolle

In de regio’s Alphen aan den Rijn en Zwolle stopt Ziggo medio januari met het doorgeven van het analoge televisiesignaal.

Overstap

De regio’s Alphen aan den Rijn en Zwolle maken in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 januari 2021 de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. Afgelopen nacht werd in de regio Breda het analoge tv-signaal afgeschakeld door de kabelaar. Luisteren naar de radio via het analoge signaal blijft voorlopig nog wel mogelijk.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling

Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Meer informatie via de website van Ziggo.