Ziggo TV-app geblokkeerd voor ‘jailbreakers’

ziggoDe mobiele applicatie Ziggo TV werkt niet op gejailbreakte iPhones, iPads of iPods. Dit laat de kabelaar weten aan de website iPhoneclub.nl.

Bij het uitvoeren van een jailbreak wordt het mogelijk gemaakt om op een iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV softwaretoepassingen te laden die niet door de firma Apple geautoriseerd zijn. Zodra een iPhone jailbroken (opengebroken) is, wordt het mogelijk toepassingen te downloaden die niet via het officiĆ«le distributiekanaal van Apple, de App Store, te verkrijgen zijn. Op een gejailbreakte apparaat kan Ziggo derhalve niet garanderen dat er met in de app getoonde programma’s wordt omgegaan zoals is afgesproken met contentleveranciers. Daarom is ervoor gekozen om de app alleen op iOS-apparaten zonder jailbreak te laten werken.

“Dat de app niet werkt op een toestel met een jailbreak klopt. Wij leveren een app die helemaal is afgestemd op de originele iOS programmatuur en daarop ook perfect werkt. Alleen binnen de originele iOS kunnen wij voldoen aan de eisen die contentleveranciers aan ons stellen: bescherming van hun (content) rechten en controle over het aantal apparaten waarop men kan kijken. Dit kunnen wij niet garanderen op toestellen met een jailbreak. Vandaar dat de app niet werkt op toestellen met een jailbreak.”, aldus woordvoerder Gradus Vos tegenover de website iphoneclub.nl