Ziggo voegt live-tv toe aan Ipad App

ziggoZiggo heeft vandaag een nieuwe versie van haar Ziggo TV app voor de iPad gelanceerd (Versie 2.0). De nieuwe versie biedt de gebruiker de mogelijkheid om de 10 best bekeken Nederlandse zenders in bijna HD-kwaliteit live te bekijken.

Het gaat hierbij om de volgende zenders: Ned 1, Ned 2, Ned 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, SBS6 en Veronica.

 

De app is gratis, maar om live tv te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over internet van Ziggo. 

“Ons uiteindelijke doel is om televisie en video on demand op elk geschikt scherm beschikbaar te maken.”, aldus Marcel Nijhoff, commercieel directeur van Ziggo. “Klanten willen televisie kijken op het moment dat het hun uitkomt, op de plek waar ze op dat moment zijn en op het scherm waarover zij op dat moment beschikken. Dus niet meer alleen op de televisie maar ook op hun tablet of op hun smartphone. En het liefst in hoogwaardige beeldkwaliteit. Met deze lancering zetten wij hierin weer een volgende stap.”. Ten opzichte van de vorige versie bevat de Ziggo TV app voor de iPhone ook nog de volgende wijzigingen: een vernieuwde homepage, de TV Gids wordt sneller geladen en de on demand-catalogus is uitgebreid met series en muziekfilms.

Voor Ziggo-klanten is het kijken van televisie via de iPad gratis. Klanten dienen wel internet van Ziggo te hebben. Vooralsnog kan de klant alleen in en rondom zijn eigen huis kijken of bij anderen die ook Ziggo-internet hebben. Ziggo geeft de streams door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,2 Mb/s.

Het hele persbericht van Ziggo vind je hier.