Zomerse 50: Recordjaar 2019 kent geen echte zomerhit

De zomer van 2019 gaat de boeken in als een zomer met een hitterecord maar zonder echter zomerhit aldus de Zomerse 50.

Lijst

De Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de grootste zomerhits is deze week gepresenteerd. De lijst is samengesteld aan de hand van ruim 106.000 uitgebrachte stemmen via de website van de lijst.

Geen zomerknaller

Waar in andere jaren steeds één gigantische zomerhit overal te horen was en door iedereen werd meegezongen, is een ware zomerknaller dit jaar achterwege gebleven. De lijst van dit jaar wordt dan ook gedomineerd door oudere zomerhits. Op nummer 1 staat een ‘oudje’ uit 1990: Bryan Adams met Summer of ’69, nummer 2 is de Lambada van Kaoma (1989) en op 3 staat Kid Rock met All Summer Long (2008).

Nieuwe nummers

Ondanks het gebrek aan een afgetekende zomerhit van dit jaar, zijn er toch zes nummers nieuw in de lijst. Hoogste nieuwkomer is Con Calma van Daddy Yankee en Snow op plaats 13. Shawn Mendes en Camila Cabello komen met Señorita binnen op plek 19. Ook de overige vier nieuwkomers zijn hits van 2019. “De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de hitlijst.

Luisteren

De Zomerse 50 is deze week te horen en te zien bij 150 radiozenders in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen en de volledige hitlijst staan op de website van de lijst.