Zwarte Lijst op Radio 6 en Nederland 3

radio6Radio 6 zendt vanaf vandaag tot en met 28 maart de lijst uit met de beste Soul & Jazz- platen: de ‘Zwarte Lijst’ uit. De NTR verzorgt morgen een televisieprogramma over de Zwarte Lijst op Nederland 3.
Nieuwe platen
De huidige generatie soul- en jazzartiesten eist voor De Zwarte Lijst van 2014 duidelijk zijn positie op. Luisteraars stemden onverminderd op de oude classics maar selecteerden voor deze editie actiever de hedendaagse favorieten. ‘All of me’ van John Legend en ‘Get Lucky’ van Daft Punk pakken direct een positie in de top 25. Nieuwkomer en jazzsensatie Gregory Porter staat zelfs twee keer tussen de 25 hoogst genoteerde nummers in de Zwarte Lijst. Grossieren in noteringen doen Stevie Wonder (31x) en Marvin Gaye (23x). Kyteman is hoogste NL artiest op nummer 5. Giovanca staat met ‘How does it feel’ op nummer 43. In de Top 100 weet Bo Saris met ‘The Addict’ op 89 zijn entree te maken.

De Zwarte Lijst op Radio 6 Soul & Jazz
Tot en met 28 maart draaien de Radio 6-dj’s van 07.00 tot 01.00 uur de mooiste zwarte muziek ooit gemaakt. In de nachtelijke uren hoort de luisteraar het beste uit de lijst. De Zwarte Lijst beleeft zijn finale met de nummer 1(Marvin Gaye – What’s going on) op vrijdag 28 maart even voor 18.00 uur. Radio 6 is te ontvangen via kabel, internet en landelijk via de ether via DAB+ (kanaal 12C).

Visual Radio via NPO Cultura
Tot en met vrijdag 28 maart is De Zwarte Lijst de hele week lang dagelijks op NPO Cultura te zien van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds 20:30 uur. De beelden uit de Radio 6-studio worden verrijkt met leuke wetenswaardigheden over de songs en artiesten alsook indien voorhanden de bijbehorende clips. Via KPN Interactieve televisie is de lijst de gehele periode te volgen op kanaal 37 (Etalagekanaal)

Televisie
Het tv-programma van de NTR op Nederland 3 zaterdagavond om 22.50 uur zit vol videoclips, reportages en mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis. Radio 6-dj’s en artiesten duiken anderhalf uur lang in de zwartste muzieklijst van Nederland, waarbij zij vertellen over hun soul- en jazzhelden aan de hand van uniek archiefmateriaal. Leo Blokhuis blikt terug op het jaar van de disco, Shirma Rouse en Giovanca verklappen hun favoriete plaat uit de Zwarte Lijst. Angelique Houtveen praat over de grootheid van Beyoncé en Steef Cuijpers bespreekt de meest bizarre filmfragmenten met acteurs als Miles Davis, Marvin Gaye en Dexter Gordon.

Natuurlijk ook aandacht voor de ontdekkingen van het afgelopen jaar. Aan de hand van reportages nemen Leo Blokhuis en Winfried Baijens ons mee naar artiesten uit de Radio 6 Zwarte Lijst, zoals Allee Willis (Boogie Wonderland), The Trampps (Disco Inferno), trompettist Ibrahim Maalouf en de Amsterdamse Afrobeat band Jungle by Night. De presentatie is in handen van Sylvana Simons.

Meer informatie via: http://www.radio6.nl/tekst/zwartelijst