100e Giro d’Italia live op Eurosport en in samenvatting bij NOS

De 100e editie van de Giro d’Italia is vanaf vandaag, 5 mei, live te volgen bij sportzender Eurosport. De NOS zendt ’s avonds een samenvatting uit van de etappe.

100e editie

De 100e editie begint vandaag op Sardinië waarbij drie Nederlandse klassementsfavorieten aan de start verschijnen: Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin. Ook bij buitenlandse toprenners is deze ‘centennial edition’ zeer in trek: onder anderen Nairo Quintana, Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali – de winnaar van vorig jaar – hebben hun zinnen gezet op succes in Italië.

Highlights

Nieuw dit jaar is dat ieder uur de highlights op een rijtje worden gezet, om kijkers die later inschakelen ‘bij te praten’. Bovendien is er met vier uur live koers per dag meer Giro-coverage dan ooit bij Eurosport. De strijd om de roze trui is drie weken lang live te volgen via Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Uitzendingen

Het commentaar bij de beelden komt van Jeroen Vanbelleghem, die afwisselend wordt bijgestaan door ex-wielrenners Michael Boogerd en Bobbie Traksel. De uitzendingen van de  live etappes beginnen om 13.30 uur en duren tot 17.30 uur. Eurosport-analist Juan Antonio Flecha staat bij de start en de finish voor de voor- en de nabeschouwing in ‘Giro Extra’. Dit dagelijkse programma is voor en na iedere etappe live te zien van 13.15 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 17.45 uur.

Samenwerking Algemeen Dagblad

Tijdens de Giro d’Italia vormen het Algemeen Dagblal en Eurosport samen een tandem. Beide partijen gaan een grootschalige content-samenwerking aan. Door dit gezamenlijke initiatief kunnen sportliefhebbers niet alleen op tv, maar ook online de Giro dit jaar van start tot en met finish volgen. Ook presenteert het AD in co-productie met Eurosport voor deze gelegenheid een eigen online programma: ‘In Het Wiel’, met Hidde van Warmerdam als presentator en ex-topwielrenner en AD-columnist Thijs Zonneveld als analist.

NOS

De NOS zendt vanaf vandaag het Giro Journaal uit. Al het nieuws van de 100e Ronde van Italië, in één dagelijks programma. Samenvattingen van de etappe, analyses, reportages en interviews met de hoofdrolspelers. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Dione de Graaff, Herman van der Zandt en Gert van ’t Hof. Het Giro Journaal is doordeweeks om 19.25 uur te zien op NPO3; in het weekeinde in de gebruikelijke NOS Studio Sport-uitzendingen op NPO1. Op NPO Radio 1 verzorgt Gio Lippens live flitsen van La Corsa Rosa.