10,6 miljoen mensen zien eerste wedstrijd Oranje

kijkcijfersDe eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal 2014, vrijdagavond tegen Spanje, heeft 10,6 miljoen kijkers op Nederland 1 getrokken. Het gaat hierbij om voetballiefhebbers die thuis óf buitenshuis iets van de door de NOS uitgezonden wedstrijd hebben gezien. 9,5 miljoen mensen hebben thuis (inclusief visite) de wedstrijd gevolgd en 1,1 miljoen mensen zagen de wedstrijd elders (horecagelegenheden, op pleinen, op het werk, etc.). Dit bericht de STER in een persbericht.

De eerste poulewedstrijd van Nederland tegen Denemarken tijdens het WK 2010, trok in totaal 9 miljoen mensen. De meest bekeken Oranje-wedstrijd tot nu toe is Uruguay-Nederland, de halve finale op het WK 2010. Toen zagen ruim 12,2 miljoen mensen iets van deze wedstrijd.

Nachtduels worden goed bekeken

De voetbalduels die in de late uurtjes worden gespeeld worden ook goed bekeken aldus de Stichting Kijkonderzoek. De wedstrijd tussne Engeland en Italië werd ondanks het late tijdstip massaal op televisie bekeken. Liefst 1,6 miljoen Nederlanders zagen het duel dat om middernacht begon. Engeland – Italië is daarmee de meest bekeken nachtelijke tv-uitzending van 2014 tot nu toe. Een dag eerder was de nachtwedstrijd Chili – Australië met 1,5 miljoen kijkers ook al in trek.