VPRO start met Amerikaanse successerie Mr. Robot

Vanavond start de VPRO met het uitzenden van de Amerikaanse successerie Mr. Robot. De eerste aflevering is vanavond om 22.25 uur te zien op NPO 3.

Mr. Robot

Mr. Robot draait om de contactgestoorde en morfine verslaafde jonge programmeur Elliot Alderson (Rami Malek) die zich aansluit bij het hackerscollectief fsociety, geleid door de mysterieuze Mr. Robot (Christian Slater). Afgelopen week sleepte de serie de Golden Globe voor de beste televisieserie categorie drama in de wacht en Christian Slater kreeg voor zijn rol als Mr. Robot de Golden Globe voor de beste mannelijke bijrol in een televisieserie.

Computergenie

In de serie is Elliot Alderson (Rami Malek) de (anti-)held in kwestie: een morfineverslaafd computergenie, die extreem introvert en vooral heel boos is. Overdag werkt hij bij een internetbeveiligingsbedrijf, ’s nachts spoort hij met zijn computer kwaadwillenden op. Contact is voor hem alleen via het computerscherm draaglijk en hacken is de uitlaatklep waarmee Elliot zich nog een beetje verbonden kan voelen met anderen.

Fsociety

Als hij vervolgens wordt gerekruteerd door het activistische c.q. anarchistische hackerscollectief fsociety, ontvouwt zich een aanzienlijk ambitieuzer plan: multinational en leningverstrekker E Corp uitschakelen en hun klantgegevens verwijderen. Iedereen zou dan in een klap schuldenvrij zijn. De serie is een actuele thriller in een wereld na WikiLeaks, Occupy en Snowden en is ook voor digibeten razend spannend.

USA Network

In Amerika wordt Mr. Robot uitgezonden door USA Network. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. De finale van het eerste seizoen werd op 26 augustus met één week uitgesteld omdat een scene in de
aflevering gelijkenissen vertoonde met de Roanoke, Virginia moorden, welke eerder die dag plaatsvonden. USA Network heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen van serie in de maak is. De verwachting
is dat dit seizoen vanaf de zomer van 2016 wordt uitgezonden.
Video:

Trailer Mr. Robot (USA Networks)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.