Minister Kamp wil FM-Gedragslijn netverbetering continueren

De zogenaamde ‘Gedragslijn netverbetering FM en bescherming paarse gebieden’ krijgt als het  aan minister Kamp (Economische Zaken) een vervolg. Dit schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Netverbetering

Met de gedragslijn konden vergunninghouders voorstellen indienen voor het verbeteren van het eigen FM-net en wordt extra bescherming gerealiseerd voor het bereik van de diverse FM-zenders. Deze bescherming is vooral gericht op de randen van een verzorgingsgebied van een FM-zender (de zogenaamde “paarse gebieden” ).  De procedure werd in juli 2013 door het Agentschap Telecom gestart en liep in september 2015 af. In totaal zijn er in deze ‘pilotperiode’ 193 voorstellen ingediend door de diverse vergunninghouders.

Vervolg

Vergunninghouders zouden graag zien dat de procedure een vervolg zou krijgen. Minister Kamp schrijft aan de Tweede Kamer dat hij voornemens is de FM-gedragslijn voort te zetten. “Hierbij geldt wel dat verbeteringen van het FM-bereik niet mogen leiden tot een wijziging van het object van de vergunning, dan wel belangen van derden worden geschaad. De aangepaste procedure zal na de zomer besproken worden met de omroepsector.”, aldus de minister.

Evaluatie

Momenteel is de minister nog bezig met het afronden van een evaluatie rond de FM-gedragslijn. “Ik ben de procedure aan het evalueren, waarbij een marktanalyse en technische en juridische analyses worden uitgevoerd. Deze evaluatie is in de afrondingsfase. Ik heb reeds vast kunnen stellen dat deze FM-gedragslijn daadwerkelijk bijdraagt aan verbetering van ontvangst en bereik van omroepzenders, maar ook dat er
juridische aandachtspunten zijn.”

Tags voor dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.