192 Museum sluit haar deuren, live uitzending 192TV

Vandaag, zaterdag 31 augustus, is het 192 Museum voor het laatst geopend. 192TV is live aanwezig tijdens de laatste openingsdag van het museum.

Drie jaar geleden geopend

Het 192 Museum opende op 31 augustus 2016 haar deuren in Nijkerk voor het publiek en vandaag, zaterdag 31 augustus 2019, is het museum voor het laatst geopend. In het museum was veel aandacht voor het zeezendertijdperk. De expositie gaf een overzicht van de geschiedenis van Radio Veronica, van de chaotische beginjaren tot het trieste einde in 1974. Aan de ‘Top 40’ is een aparte kamer gewijd, die zich niet beperkt tot de periode van de zeezender.

Sluiting

Het museum heeft besloten om drie jaar haar deuren te sluiten. De sluiting wordt ‘gevierd’ met optredens van veel artiesten. Kaarten voor deze laatste dag zijn al lange tijd uitverkocht. Wel kan de dag worden gevolg via 192 TV.

192TV live aanwezig

192TV is vanaf 13 uur live aanwezig vanuit Nijkerk door de DJ’s Ad Bouman, Erik de Zwart en Rob Stenders. Het programma zal zijn dat The Clarks zullen optreden met nummers van vóór 31 augustus 1974, de volgende artiesten zullen samen met The Clarks optreden: Rudy Bennett, George Baker, Frans Krassenburg, Ferdi Bolland, Theo van Es en Don Fardon. Rond half zes gaan Ad Bouman, Tineke en Lex Harding nog even terug naar 45 jaar geleden. “Om exact 18uur gaat de stekker eruit, net als 45 jaar geleden!”, aldus het museum.

192TV zal na vandaag gewoon blijven uitzenden via de digitale kabelpakketten, de satelliet en Internet.