‘2 Meter Sessies’ terug bij FOX

foxVanaf vanavond gaat televisiezender FOX elke zondagavond rond 23.00 uur een nieuwe reeks van ‘2 Meter Sessies’, met Jan Douwe Kroeske, uitzenden.

Centraal in de serie bij FOX staan nieuwe opnames met nieuwsgierig makende artiesten. Zo is met de Amerikaanse singer/songwriter Damien Jurado een spannende ‘2 Meter Sessie’ opgenomen in een oud Amsterdams theater en speelt de Belgische rockband Triggerfinger werk van hun nog te verschijnen nieuwe album voor de camera’s van ‘2 Meter Sessies’.

 

Naast nieuwe registraties komt ook het rijke, in ruim vijfentwintig jaar opgebouwde 2 Meter Sessies-archief uitvoerig voorbij, met nooit eerder vertoonde beelden en spraakmakende anekdotes. Het archief bevat inmiddels meer dan vijfhonderd video-opnames van onder anderen Coldplay, Aerosmith, Counting Crows, Radiohead, Beck, Elliott Smith en Eels.

Jan Douwe Kroeske is enthousiast: “Na een korte stop op televisie was het voor ons niet meer dan logisch om ‘2 Meter Sessies’ voort te zetten bij FOX. Het werd in onze gesprekken duidelijk dat de zender FOX graag Nederlandse content in zijn programmering opneemt en ik ben blij dat ‘2 Meter Sessies’ bij die plannen past.”

Op het huidige online platform van ‘2 Meter Sessies’ (www.2metersessies.nl) zijn uiteraard de nieuwe afleveringen na uitzending terug te kijken, maar ook het archief, het eigen internetradiostation ‘2 Meter Radio’ en veel achtergrondinformatie hebben er een prominente plek.