3 Oktober Radio na drie jaar afwezigheid weer terug

De evenementenzender 3 Oktober Radio is na drie jaar afwezigheid weer terug in de Leidse ether tijdens de viering van het Leidens Ontzet. De radiozender maakt gebruikt van de etherfrequenties van Impact AM.

Leidens Ontzet

Het Leids ontzet of Leidens ontzet wordt jaarlijks in Leiden gevierd ter herdenking van de belegering van deze stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog en het ontzet op 3 oktober 1574. Dit ontzet wordt in Leiden uitgebreid gevierd op 3 oktober, zo ook dit jaar.

3 Oktober Radio

Jarenlang heeft evenementenzender 3 Oktober Radio verslag gedaan van de gebeurtenissen rond de festiviteiten tijdens de viering van het Leidens Ontzet. Sinds 2014 heeft de evenementenzender niet meer uitgezonden tijdens ‘3 Oktober’. Een gebrek aan sponsors en strengere regelgeving rond evenementenzenders waren toen de oorzaak van het stoppen van de uitzendingen.

Frequenties

Met ingang van dit jaar zijn er weer uitzendingen te horen van 3 Oktober Radio in de regio Leiden. Dit keer niet met een eigen etherfrequentie via de FM. De radiozender maakt gebruik van de frequenties van Impact AM. Impact AM zendt uit via DAB+ (kanaal 5D) in de regio Leiden en de middengolf.

Middengolf

Tot een aantal weken geleden was Impact te horen met een 1 watt middengolfzender op 1485 kHz. Sinds deze week maakt Impact AM gebruik van een sterkere middengolfzender op 1395 kHz. Daarnaast zijn de uitzendingen te volgen via Internet.

“Saamhorigheid”

Het doel is om de saamhorigheid tijdens het Leidens ontzet te maximaliseren. Er worden veel livereportages uitgezonden, evenals de agenda omtrent de 3 oktober feesten en uiteraard live muziek!“, aldus Evert Verduin van 3 Oktober Radio in een persbericht.

Unity FM/TV en Sleutelstad

Naast 3 Oktober Radio doen ook de publieke lokale omroep Unity FM/TV en de regionale commerciële radiozender Sleutelstad FM weer uitgebreid verslag van de festiviteiten rond het Leidens Ontzet in Leiden. Unity FM is te beluisteren in de regio Leiden via 105,7 MHz op FM en Internet. Sleutelstad is te beluisteren op 93,7 MHz en Internet.

Sociale media: