3FM Serious Request 2013 opbrengst: 12.302.747 euro

3fmsrDe Serious Request-actie van 3FM heeft opnieuw een recordbedrag opgeleverd, al is het verschil met vorig jaar klein. In totaal is 12.302.747 euro opgehaald. Dat is 51.080 euro hoger dan vorig jaar

3FM dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering verlieten vanavond na zes dagen 3FM Serious Request het Glazen Huis op het Wilhelminaplein in Leeuwarden om vervolgens het podium te beklimmen op het Oldehoofsterkerkhof.

Het massaal springende publiek bij de 3FM-actie het Glazen Huis in Leeuwarden heeft vanavond huizen in meerdere straten in het centrum van Leeuwarden laten trillen. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Rond 20.15 uur zaten mensen langdurig licht te schudden in hun stoelen en gingen kastdeuren spontaan open. Ook schommelden lampen en bewogen kerstballen heen en weer in de kerstbomen. Dat alles gebeurde tijdens het nummer ‘Eat, sleep, rave, repeat’ van Fatboy Slim. Op internet meldden getuigen dat het wel een aardbeving leek.

Van 18 tot en met 24 december maakten de 3 dj’s zonder te eten 24 uur per dag radio en TV vanuit het Glazen Huis, gesteund door een trouw en enthousiast publiek in Friesland en ontelbare initiatieven en acties uit het hele land. Het doel was om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree en geld op te halen voor de hulpverlening van het Rode Kruis om dit te bestrijden.