3FM Serious Request 2016: Aandacht voor kindersterfte door longontsteking

De actie 3FM Serious Request staat dit jaar stil bij kindersterfte door longontsteking. Drie 3FM dj’s zamelen vanuit het Glazen Huis in Breda geld in om deze ‘stille killer’ een halt toe te roepen. Dit maakte DJ Giel Beelen bekend in zijn ochtendshow op NPO 3FM.

Stille ramp

De publieke radiozender en het Rode Kruis zetten zich in voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist. Dat zijn wereldwijd elk jaar ruim 900.000 jonge kinderen, die te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. De ziekte maakt veel slachtoffers in onder andere Haïti, Ethiopië en Soedan. Voor deze stille ramp zamelen de 3FM dj’s in de week voor Kerst samen met het Nederlandse publiek geld in.

Longontsteking

Longontsteking eist meer levens dan hiv, aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. De ziekte is daarmee wereldwijd één van de voornaamste doodsoorzaken bij kinderen van 5 jaar en jonger. En dat terwijl longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen is. De problemen zijn het grootst in de Hoorn van Afrika en Sub-Sahara Afrika, waar veel kinderen in armoede leven. Het gebrek aan kennis en de slechte toegang tot de juiste medische zorg in landen als Ethiopië, Soedan en Haïti maakt deze stille ramp zo groot.

3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis al dertien jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan Kerst sluiten drie jocks van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen radiostudio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. De dj’s zijn online te volgen en roepen zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen voor een stille ramp. Het publiek vraagt tegen betaling platen aan, komt zelf in actie en zamelt geld in.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.