538 niet op Museumplein tijdens EK 2016

radio538Radio 538 zal geen groot evenement organiseren tijdens het EK Voetbal in 2016 op het Museumplein in Amsterdam. Dit bericht dagblad Parool vandaag.

 

Radio 538 heeft momenteel tijdens het WK-voetbal een enorm videoscherm op het Museumplein, tijdelijk omgedoopt tot Oranjeplein, staan. Hierop worden wedstrijden van het Nederlands elftal getoond. Tijdens het EK in 2016 zal dit echter niet het geval zijn. Op het Museumplein zullen volgens het Parool speer- en discuswerpers proberen zich voor hun finales bij de EK atletiek te kwalificeren. Het zijn slechts twee dagen, maar vanwege het opbouwen en ook weer afbreken van alle faciliteiten zal het plein langere tijd niet beschikbaar zijn. Deze periode valt precies tijdens het EK Voetbal.

Radio 538, dat bij EK’s en WK’s voetbal grote schermen op het plein zet, laat weten nog niet op zoek te zijn naar alternatieve locaties voor wedstrijden van het Nederlands elftal. “Eerst maar eens zien of Nederland zich voor dat EK kan plaatsen.”

Morgen laatste evenement tijdens WK 2014
Gisteren werd bekend gemaakt dat morgen het laatste Oranje-feest van Radio 538 op het Museumplein is tijdens dit WK. Mocht het Nederlands elftal de achtste finale  tegen Mexico overleven dan komt er geen nieuwe centrale 538-Oranjelocatie in de stad. Met de gemeente was afgesproken dat er vier wedstrijden mochten worden getoond op het plein, daarna werd onderzocht of er een alternatieve locatie te vinden was voor eventuele andere wedstrijden. Er is onder meer naar het Arenagebied en het Olympisch Stadion gekeken. Maar 538 laat vrijdag weten tegen over de Amsterdamse zender AT5 dat deze zoektocht op niks is uitgelopen. ‘De kwart- en halve finales beginnen pas om 22.00 uur. Kijkers op tijd de stad weer uit krijgen zou dus al lastig worden’, stelt een woordvoerder. ‘Bovendien is de boel afbreken op het Museumplein en elders weer opbouwen erg kostbaar’.