538 ontslaat 5 procent personeel

radio538538 ontslaat 5 procent van het personeel, het gaat om 14 mensen. Dat heeft algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth vrijdag aan Adformatie bevestigd. De moeizame advertentiemarkt dwingt de radiozender tot verdere bezuinigingen.

Brüggenwirth tegenover Adformatie: ‘Dit is heel zuur, maar we kunnen er weinig aan veranderen. We hebben eerst zoveel mogelijk bezuinigd zonder aan mensen te komen, maar ontslagen bleken onvermijdelijk te zijn.’

De ontslagen vallen over de hele linie bij 538. Wat de presentatoren betreft, is het volgens Brüggenwirth een ander verhaal. Die worden voor een belangrijk gedeelte namelijk afgerekend op de hoeveelheid luisteraars die ze met hun programma’s trekken.

Brüggenwirth zegt dat 538 een gezond bedrijf is dat zwarte cijfers schrijft. Bovendien kent het een duidelijke koers. ‘We bereiken met ons platform 6 miljoen mensen. We weten nog niet precies wie dat zijn. Wij steken de komende tijd energie in het leren kennen van die mensen, we gaan ons in toenemende mate richten op datamarketing.’ Eerder maakte 538 al bekend afscheid te nemen van Florent Luyckx en Jan-Willem Borsboom.

Alle activiteiten van het crossmediale merk 538 vallen onder beheer van de 538 Groep, waaronder ook Slam!FM, Radio 10 Gold en de tv-zender 538 vallen. De groep is sinds 1 januari 2012 eigendom van Talpa Media.