Themazender ‘538 Top 40’ toegevoegd aan DAB+-aanbod

De online radiozender 538 Top 40 is sinds vandaag, vrijdag 1 april, naast Internet ook te horen via de digitale ether / DAB+. 538 Top 40 is te horen op het DAB+-pakket van landelijke commerciële radiozenders op kanaal 11C. De radiozender neemt de capaciteit over Efteling Kids Radio die op haar beurt verhuist naar het DAB+-netwerk van MTVNL.

538 Top 40

538 Top 40 zendt 24 uur per dag muziek uit de Nederlandse Top 40 uit. De radiozender is al enige tijd te beluisteren via Internet en per vandaag ook via de digitale ether.

Efteling Kids Radio

De commerciële radiozender Efteling Kids Radio gaat vanaf nu gebruik maken van het netwerk van MTVNL voor haar DAB+-verspreiding. Deze zender is donderdagavond toegevoegd aan het multiplex van de exploitant dat diverse regionale DAB+-kavels exploiteert. Efteling Kids Radio zond al jaren landelijk uit via de digitale ether door ruimte te huren op het DAB+-netwerk van commerciële landelijke radiozenders. Efteling Kids Radio huurde capaciteit van de Radio 538 Groep maar is vanaf nu niet meer te horen via dit netwerk.

Minder bereik

Het bereik van Efteling Kids Radio via de digitale ether zal door de verhuizing naar het netwerk van MTVNL afnemen aangezien dit netwerk een minder goede dekking heeft dan het netwerk van de landelijke commerciële radiozenders. De verwachting is wel dat de dekking van het netwerk van MTVNL wordt verbeterd.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.