538Groep en Sky Radio Group vanaf nu één gezamenlijk radio-bedrijf

Talpa en Telegraaf Media Groep (TMG) hebben vandaag bekend gemaakt dat de 538Groep en de Sky Radio Group vanaf nu officieel hun krachten bundelen en samengaan in één radio- en muziekentertainment bedrijf met de radiomerken Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio en 538. De verkoop van radiospots van Sky Radio en Radio Veronica wordt per 1 januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales (OMS), dat ook de spotverkoop van 538, Radio 10, Sublime FM, 100% NL, en SLAM! verzorgt.

Goedkeuring

Afgelopen zomer is gecommuniceerd dat de transactie nog onder voorbehoud was van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG en de Ondernemingsraad (OR) van SRG hebben nu hun positieve advies gegeven met betrekking tot de nieuwe radio-onderneming. Daarnaast hebben de bevoegde toezichthouders ingestemd met deze samenvoeging.

Directie

De aandeelhouders Talpa en TMG hebben met ingang van 1 oktober jl. de volgende directie van het nieuwe radiobedrijf aangesteld: Menno Koningsberger is benoemd tot algemeen directeur, Tijmen Bos wordt commercieel & business development directeur, Jeroen de Bakker is benoemd tot brand & online directeur, Dave Minneboo is benoemd tot radio directeur en Remko Blankestein tot operationeel & financieel directeur.

Studio’s

De uitzendingen van Radio 10 zijn inmiddels verhuist van het uitzendpand van Radiocorp naar het kantoor van de 538groep. Ook Sky Radio en Radio Veronica van de Sky Radio Group zullen onderdak gaan vinden het pand van Radio 538. Slam!FM zal op haar beurt verhuizen van het pand van Radio 538 naar het pand van Radiocorp.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.