A la Carte-dienst M2M TV zonder populaire Nederlandse zenders

Mobile2Morrow (M2M) is begonnen met de televisiedienst M2M TV waar het zenderpakket zelf kan worden samengesteld door de abonnee. Populaire Nederlandse televisiezenders ontbreken vooralsnog.

Basispakket

M2M TV is vanaf nu voor iedereen met een internetverbinding beschikbaar in Nederland en België. Het tarief voor het basisabonnement bedraagt € 5,99 per maand met keuze uit gratis zenders. Het is niet duidelijk om welke zenders het gaat in dit basispakket. Extra zenders zijn verkrijgbaar vanaf 15 cent per zender per maand. Het aanbod wordt de komende maanden verder uitgebreid.

Beschikbare zenders zijn onder meer zes zenders van de publieke Italiaanse omroep Rai, Al Jazeera, MotorVision TV, 24 Horas, RTL International en nog zo’n 75 andere zenders uit binnen- en buitenland. Daarnaast staat ook het aanbieden van 4K / Ultra HD-zenders en het uitrollen van een on-demand aanbod op de planning.

Manieren van kijken

De dienst werkt met een app op tablets en smartphones en via Apple TV 4 voor live tv. Binnenkort komt er een browserversie beschikbaar. Daarnaast werkt het bedrijf aan een eigen ontvanger die ongeveer 85 euro gaat kosten, maar die is nog niet beschikbaar. On-demand diensten zijn voorlopig  nog niet beschikbaar via de dienst. Het is nog niet mogelijk om via een Chromecast te kijken naar de televisiezenders van M2M TV.

Aanbod

Uit de zenderlijst blijkt dat de dienst zich voornamelijk richt op buitenlandse televisiezenders. Zo zijn er diverse Franstalige, Duitse, Italiaanse en Spaanse zenders beschikbaar. Qua Nederlandse zenders zijn alleen de publieke regionale omroepen beschikbaar en ontbreken de tv-zenders van de NPO, RTL en SBS. Ook Vlaamse publieke- en commerciële televisiezenders ontbreken vooralsnog. Daarnaast zijn populaire Duitse en Engelse televisiezenders als BBC, ARD en ZDF zijn niet beschikbaar. Een compleet overzicht van de nu beschikbare zenders vind je hier.

“Breed mogelijk internationaal aanbod”

“We bieden onder andere zenders aan die nog niet te zien zijn in Nederland en België” aldus initiatiefnemer Edwin Snelderwaard in een persbericht. “We proberen, naast de nationale zenders, een zo breed mogelijk internationaal aanbod te creëren. Hierdoor heeft de kijker de keuze om volledig over te stappen, of M2M TV te gebruiken als aanvullende dienst”. Door het diverse zenderaanbod speelt M2M TV in op de diversiteit en wensen van de Nederlandse en Belgische samenleving.

Naast M2M TV bieden ook T-mobile (KNIPPR) en KPN (KPN Play) een soortgelijke dienst aan. De basisprijs van deze diensten is wel hoger dan die van M2M TV maar hierbij zijn wel de populaire Nederlandse zenders opgenomen in het pakket.

Meer informatie via de website van M2M TV.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.