Veel aandacht voor huldiging Olympiërs op televisie

Vandaag en morgen worden de Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gehuldigd. Dit evenement wordt uitgebreid in beeld gebracht.

Amsterdam RAI

De deelnemers van de Spelen komen vandaag aan op Schiphol. Vanmiddag is op het plein voor de RAI in Amsterdam een grote bijeenkomst waarbij de Nederlandse atleten op een podium worden gehuldigd en toegezongen door het publiek. De NOS doet er rechtstreeks verslag van en laat bovendien beelden zien van de aankomst van TeamNL op Schiphol én de rit naar de RAI van de medaillewinnaars in een open bus. De presentatie van het programma is in handen van Dione de Graaff. De uitzending begint vanmiddag rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur en is te volgen via
NPO 1.

RTL Late Night

Humberto Tan presenteert vanavond een speciale aflevering van RTL Late Night. De presentator ontvangt alle Nederlandse winnaars van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De uitzending zal eenmalig niet ‘late night’ plaatsvinden, maar op primetime. Het nieuwe seizoen van RTL Late Night trapt af op 29 augustus, maar om de Nederlandse sporters te eren, is er op 23 augustus een olympische special. De uitzending van RTL Late Night: Olympic Edition is vanaf 20.30 uur te zien op RTL4.

Den Haag

Woensdagmiddag gaan de olympische medaillewinnaars eerst langs bij minister-president Rutte op het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Daarna is de officiële huldiging in de Ridderzaal, met toespraken van onder anderen de minister-president en minister Schippers van Sport. Vervolgens gaan de sporters op de fiets naar Paleis Noordeinde, waar hun een ontvangst wacht door koning Willem-Alexander. Presentator Herman van der Zandt praat de beelden van de ceremonie in de Ridderzaal en van de fietstocht aan elkaar. De uitzending via NPO is te zien tussen 13.30 uur en 15.55 uur.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.