Aandacht op radio en televisie voor overlijden Prince (57)

De popzanger Prince is overleden op zijn landgoed Paisley Park in Minnesota. Op radio en televisie is aandacht voor zijn overlijden.

Prince

Prince werd begin jaren 80 bekend als popartiest. In Europa is zijn bekendste nummer Purple Rain, dat in 1984 werd uitgebracht. Het stond enkele weken bovenaan de hitlijsten. Ook 1999, dat twee jaar eerder werd uitgebracht werd een hit. Dat nummer wordt gezien als zijn doorbraak, en de zin ‘I’m gonna party like it’s 1999′ is nog altijd een bekende frase. De superster won meerdere Grammy Awards en werd in 2004 in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. In zijn carrière verkocht hij meer dan 100 miljoen platen. Het is nog niet duidelijk waaraan de popster is overleden.

RTLZ

Op nieuwszender RTLZ is vanaf 21.00 uur een extra uitzending te zien volledig geweid is aan het overlijden van de wereldberoemde artiest Prince, met het laatste nieuws en reacties.

NPO 1 en NPO 2

Op NPO 1 is om 0.05 uur ‘Ivo Niehe in gesprek met Prince’ te zien. Op NPO 2 wordt in Nieuwsuur om 22.00 uur een portret van de popster getoond.

3FM en 3FM KX Radio

Zowel NPO 3FM als de themazender NPO 3FM KX Radio staan uitgebreid stil bij overlijden van het popicoon. Sinds 21.00 uur is op KX Radio een special te horen van Arjan Snijders over Prince. KX Radio is te ontvangen via DAB+ (kanaal 12C) en Internet.

NPO Radio 2

Ook NPO Radio 2 staat stil bij het overlijden van Prince. “Op NPO Radio 2 staan we uitgebreid stil bij de dood van deze invloedrijke en legendarische muzikant met extra veel muziek, en uiteraard houden we je op de hoogte van het laatste nieuws.”, aldus de radiozender op haar website.

Radio 10

Radio 10 staat uitgebreid stil bij de dood van deze unieke muzikant met extra veel muziek. Via het DAB+ kanaal van Radio 10 Gold is sinds 21.00 uur Radio 10 A tribute to Prince te horen met non-stop muziek van deze grootheid. Radio 10 A Tribute to Prince is te beluisteren via kanaal 11C.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.