Aandacht voor referendum Oekraïne op radio en televisie

Vandaag kan er gestemd worden voor het raadgevend referendum over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Diverse radio- en televisiezenders besteden aandacht hieraan.

RTL Nieuws en RTL Z

RTL Nieuws volgt vandaag de hele dag de gang van zaken rond het stemmen over “Oekraïne-referendum”. De uitslag van het referendum is ook live te volgen bij RTL Z en RTL Nieuws. Dit gebeurd onder meer in een speciale uitzending van Van Liempt Live. Van Liempt Live bij RTL Z staat van 22.00 tot 23.30 uur in het teken van de uitslag, met aan tafel onder meer Frits Wester. Er wordt live geschakeld met verslaggevers in Nieuwspoort en op andere locaties in Den Haag, bij initiatiefnemers GeenPeil en bij de SP in Amersfoort. RTL Nieuws online een liveblog met alle uitslagen.

NOS

Ook de NOS brengt een extra uitzending op NPO 1 over het referendum. De prognose van de uitslag door onderzoeksbureau Ipsos is te zien in NOS Nederland Kiest – De Exitpoll. Dit programma is vanaf 20.30 uur te zien op NPO1. Verder is er aandacht voor het referendrum in Nieuwsuur (NOS/NTR) vanaf 22.00 uur op NPO 2. Zowel NPO 1 als NPO 2 zijn live te zien via Internet.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 is vanavond vanaf 20.30 uur het programma Nederland Kiest te horen. Nederland Kiest is een programma van de NOS met de uitslagen van het Oekraïne-referendum, gepresenteerd door Lara Rense. Met verslaggevers in Den Haag, Brussel en Kiev. Europadeskundige Mathieu Segers is in de studio en er is politieke duiding door Joost Vullings. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Ook BNR Nieuwsradio heeft de hele dacht aandacht voor het referendum. BNR Nieuwsradio is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.