Aandacht voor Oerol Festival bij Opium op NPO 2

Het televisieprogramma Opium besteedt deze week aandacht het festival Oerol dat wordt gehouden op Terschelling. De eerste uitzending is vanavond rond 19.20 uur te zien op NPO 2.

Oerol

Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in juni, dat wordt gehouden op het eiland Terschelling. Dit festival werd in 1981 opgericht door Joop Mulder, destijds eigenaar van café de Stoep in Midsland. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een van de grootste locatietheaterfestivals in Europa.

Opium

Vanaf maandag 12 juni doet Opium op Oerol de hele week verslag van het tiendaagse muziek- en theaterevenement op Terschelling. Er zijn live-optredens van onder anderen The Kik, Danny Vera en Yentl & De Boer. Elke aflevering brengen de hiphop-broers Dos Hermanos een ode aan Oerol.

De weekplanning ziet er als volgt uit: maandag: Matthijs van Nieuwkerk, dinsdag: Victor Mids, woensdag: Ellie Lust, donderdag: Jan Smit en vrijdag: Dione de Graaff Zij bezoeken voor het tv-programma een theatervoorstelling en bespreken deze aan tafel bij presentator Cornald Maas. Terugkijken via NPO Gemist kan hier.

AVROTROS

AVROTROS is op meer manieren aanwezig tijdens het culturele festival. Zo presenteert Andrea van Pol Opium, te beluisteren op NPO Radio 4, van dinsdag 13 juni tot en met donderdag 15 juni live vanuit Café de Rustende Jager op Terschelling. De luisteraar krijgt dankzij speciale gasten, verslagen van de voorstellingen en veel live muziek thuis een goede sfeerimpressie van het festival.

Sociale media: