Aandacht voor Wereldhavendagen Rotterdam op radio en televisie

Tot en met zondag 3 september vinden in Rotterdam de Wereldhavendagen plaats. Er is veel aandacht voor dit evenement op radio en televisie.

Evenement

De Wereldhavendagen zijn een groot jaarlijks meerdaags evenement in het eerste weekend van september in de haven van Rotterdam. Doel is om het publiek kennis te laten maken met en een kijkje achter de schermen te geven van de Rotterdamse haven onder andere door scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven. Dit jaar is de 40e editie van dit evenement.

Radio Rijnmond

Zaterdag 2 september, vanaf 14.00 uur zendt de regionale radiozender Radio Rijnmond live uit vanaf de Wereldhavendagen. Presentator Ruud de Boer wandelt vanaf de Rijnhaven, steekt met een bootje de Maas over, om op de Parkkade te eindigen.

Nacht van de Kaap

Vanaf 18.00 uur hoor je op Radio Rijnmond Ronald van Oudheusden en Roland Vonk vanaf de Nacht van de Kaap. Om 21.00 uur barst hier het feest los met de Ode aan de Nacht, met artiesten als Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Loes Luca, het RET mannenkoor en Pierre van Duijl. Radio Rijnmond is te ontvangen in grote delen van Zuid-Holland via FM en DAB+, diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

TV Rijnmond

Op TV Rijnmond is vanaf 21 uur een live registratie te zien van het muzikale en visuele spektakel op het water met optredens van onder andere Level 42, Sabrina Starke en Nielson. Zondag 3 september is vanaf 17.15 uur een compilatie te zien van de Wereldhavendagen 2017 op TV Rijnmond. TV Rijnmond is te ontvangen via diverse digitale televisiepakketten en via Internet.

Open Rotterdam

Ook lokale omroep Open Rotterdam is aanwezig bij dit evenement. De lokale omroep is tot en met zondag elke dag vanaf 14.00 uur live aanwezig met beelden van de schepen, spectaculaire demonstraties en verslagen vanaf het evenemententerrein. Meer informatie via de website van de lokale omroep. Live meekijken kan hier.

Wereldstad en Havenstad Radio

Middengolfzender Wereldstad uit Rotterdam en online radiozender Havenstad Radio zijn ook drie dagen aanwezig bij dit evenement. De zenders brengen gezamenlijk sfeerverslagen vanaf de Wereldhavendagen. Wereldstad is in Rotterdam te ontvangen via 828 kHz en Internet. Havenstad Radio is te beluisteren via Internet

Inholland Radio

Zoals eerder gemeld is er ook een speciale evenementenzender actief van Inholland Radio. De radiozender is te ontvangen via FM (93,9 MHz) en Internet.

Video:

Sociale media:

https://www.facebook.com/InhollandRadio2017/posts/1628833593815708