Aangepaste programmeringen door overlijden Prins Friso

Prins FrisoOp Paleis Huis ten Bosch is maandag Prins Friso overleden. Diverse radio- en televisiezenders hebben hun programmering aangepast door deze gebeurtenis.

Volgens de RVD is de prins overleden aan complicaties die zijn opgetreden na een hersenbeschadiging die het gevolg was van zuurstoftekort bij zijn ski-ongeluk in Lech op 17 februari 2012. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje Nassau, Jonkheer van Amsberg is 44 jaar geworden. Koning Willem-Alexander en koningin Màxima komen in verband met het overlijden van Friso terug van hun vakantie in Griekenland. Prinses Mabel vierde zondag nog haar 45ste verjaardag aan het ziekbed van haar man.

Extra uitzendingen NOS Journaal
Het overlijden van prins Friso leidt tot extra nieuwsuitzendingen op televisie. Het NOS Journaal gaat door tot 18.00 uur op Nederland 1. Daarna volgt een langer journaal van 18 uur. Na het achtuurjournaal komt de omroep met een extra uitzending van 40 minuten op Nederland 1. Ook de actualiteitenrubrieken Nieuwsuur en Knevel & Van den Brink staan vanavond uitgebreid stil bij het overlijden van de prins. De extra uitzending van NOS Studio Sport wegens het WK atletiek, die gepland stond voor 16.50-20.00 uur, gaat naar Nederland 2. Volg het laatste nieuws op Nederland 1 en NOS.nl.

RTLZ op RTL7 staat geheel in het teken van het overlijden van Prins Friso. Via de website http://www.rtlnieuws.nl/ zijn de uitzendingen van RTLZ te volgen en is een liveblog aanwezig.

Aangepaste programmering radiozenders
Radio 1 en BNR Nieuwsradio besteden uitgebreid aandacht aan het overlijden van Prins Friso.  Sky Radio zendt momenteel een aangepast muziekprogramma uit met korte nieuwsupdates.  Diverse andere publieke- en commerciële radiozenders hebben de toon van hun programmering aangepast naar aanleiding van het overlijden van Prins Friso.

OLON:Lokale omroepen hoeven programmering niet aan te passen
Lokale omroepen hoeven hun programmering niet aan te passen ivm het overlijden van Prins Friso. “Friso was geen lid van het Koninklijk Huis. Indien de RVD en/of NOS een ander advies geeft zullen wij de lokale omroepen hierover zo spoedig mogelijk informeren. Uiteraard kunnen omroepen wel rekening houden met hun muziekkeuze in deze trieste periode.”, aldus OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland.