Aanmeldtermijn glasvezel Den Haag verlengd

glasvezelBewoners van de Haagse wijk Benoordenhout krijgen zes weken extra de tijd om zich aan te mnelden voor de aanleg van glasvezel in hun wijk.  Er hebben zich nu nog niet genoeg mensen aangemeld. Dit bericht de lokale radiozender Den Haag FM op haar website.

 

Glasvezelexploitant Reggefiber maakte in december bekend in de wijk Benoordenhout te starten met de aanleg van een netwerk voor supersnelle computerverbindingen. De gemeente Den Haag stelt daarvoor een miljoen euro beschikbaar. Pas als dertig procent van de wijkbewoners aangeeft glasvezel te willen, start het bedrijf met de aanleg. 

Reggefiber laat weten tegenover Den Haag FM dat nog niet genoeg mensen zich hebben aangemeld. De inschrijftermijn liep af op 19 mei, maar is nu verlengd tot 30 juni. Wordt het percentage van dertig procent niet gehaald, dan zijn de investeringen te hoog en gaan andere gemeenten voor.

Inwoners van Benoordenhout kunnen kiezen uit abonnementen van Fype, Helden van Nu, KPN, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Vodafone en XS4ALL.