Aanslagen in België: aangepaste programmering NPO en VRT

Zowel de publieke omroep in Nederland als Vlaanderen past haar programmering
aan naar aanleiding van de terreuracties in Brussel en Zaventem. Op het vliegveld Zaventem bij Brussel en bij het metrostation Maalbeek in Brussel zijn vanochtend terreuraanslagen gepleegd. Hierbij zijn tientallen doden en gewonden gevallen.

NOS

De NOS doet op NPO 1, NPO Radio 1, NPO Nieuws en NOS.nl live verslag van het laatste nieuws. Er is via NOS.nl een speciaal live-blog beschikbaar met het laatste nieuws NPO 1 is ook live te bekijken via Internet. Vanavond besteden ook de actualiteitenprogramma’s van de publieke omroepen aandacht aan terroristische aanslagen in Brussel. Voor en na de uitzendingen zijn korte flitsjournaals te zien van de NOS.

Aangepaste programmering

Er zijn ook diverse programmawijzigingen doorgevoerd in verband met extra uitzendingen van het NOS Journaal. Het programma Tijd voor MAX verschuift van NPO 1 naar NPO 2 en wordt om 17.10 uur uitgezonden. EenVandaag begint later dan normaal, namelijk om 18.30 uur. In verband met de inhoud van Detectives: Falco wordt dit programma verplaatst van vanavond naar zondag 27 maart om 23.00 uur. Hiervoor in de plaats komt een herhaling van Tussen Kunst en Kitsch. Op de website van de NPO is een speciale pagina met de wijzigingen te vinden.

RTL Z

Nieuwszender RTL Z staat geheel in het teken van de aanslagen in België. RTL Z is ook te zien via Internet met een speciale livestream. Ook houdt de nieuwszender een liveblog bij.

VRT

Ook de Vlaamse publieke omroep VRT heeft een aangepaste programmering. De televisiekanalen Eén en Canvas staan vandaag helemaal in teken van de aanslagen in Zaventem en Brussel. Tot de avond delen ze de verslaggeving van VRT Nieuws. Na het Journaal van 19u volgt een nieuwsspecial Aanslagen Brussel, gepresenteerd door Martine Tanghe en Lieven Van Gils. Op Canvas wordt het Journaal van 19u uitgezonden met Vlaamse gebarentaal. Een overzicht van de wijzigingen bij de VRT vind je hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.