Aantal radiozenders in Sluiskiltunnel uitgebreid

Automobilisten die gebruik maken van de Sluiskiltunnel in Zeeland kunnen sinds kort meer radiozenders ontvangen via de FM-autoradio in de tunnel.

Aanbod

Tot op heden waren alleen NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM en Omroep Zeeland te ontvangen. Dit aanbod is sinds kort uitgebreid met NPO Radio 4, Radio 10, Qmusic, Sky Radio, Radio 538 en Radio Veronica. In geval van een calamiteit kan de tunneloperator op deze zenders inbreken en de weggebruikers informeren, bijvoorbeeld over een snel naderende ambulance. De tunneloperator maakt hiervoor gebruik van de zogenaamde RDS/TA/TP techniek. Een overzicht van de frequenties die gebruikt worden in de tunnel is te vinden op de website van de tunnel.

Sluiskiltunnel

De Sluiskiltunnel is een wegtunnel onder het Kanaal Gent-Terneuzen bij Sluiskil. De tunnel werd in mei 2015 geopend door koning Willem-Alexander. Per dag maken er ongeveer 15.000 auto’s gebruik van de tunnel.

DAB+

Naast radio via de FM wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van digitale radio via de ether (DAB+). Momenteel bieden de meeste tunnels in Nederland nog geen extra steunzenders voor DAB+ in de tunnels. De eigenaar van de tunnel van de Sluiskiltunnel en de Westerscheldetunnel gaat wel de mogelijkheden onderzoeken om het DAB+-signaal in de toekomst aan te bieden in haar tunnels. “DAB+ is onderdeel van het renovatieproject van de tunneltechnische installaties dat volgend jaar start”, aldus de N.V. Westerscheldetunnel. De N.V. Westerscheldetunnel exploiteert zowel de Westerscheldetunnel als de Sluiskiltunnel in Zeeland.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.