Abonnees Lijbrandt Hillegom door overname KPN van glasvezel naar ADSL

Ongeveer 4000 abonnees van Lijbrandt Telecom in Hillegom kunnen vanaf 1 januari niet langer gebruik maken van diensten via de glasvezelkabel. KPN neemt de dienstverlening van Lijbrandt over en biedt geen producten meer aan via glasvezel maar de oudere ADSL-techniek.

Lagere snelheden

KPN heeft het ADSL-netwerk in Hillegom wel onlangs vernieuwd waardoor snelheden tot 100 Mbit/seconde mogelijk zijn, maar deze snelheden zullen niet overal in de gemeente gehaald kunnen worden. Daarnaast zal de zogenaamde upload-snelheid lager worden.

Coax

Ook zullen abonnees van Lijbrandt Telecom die meeverhuizen naar KPN geen gebruik meer kunnen maken van digitale televisie-ontvangers die werken met een coax-kabel. Daarnaast wordt het analoge televisie- en radiosignaal via de coax-kabel bij een overgang naar KPN afgesloten. KPN biedt geen televisiediensten aan op de coax-kabel.

Het is niet duidelijk waarom KPN geen diensten in Hillegom gaat aanbieden op het glasvezelnetwerk dat tot op heden wordt gebruikt door Lijbrandt. Een medewerker van het webcare-team van KPN zegt dat de “glasvezelkabels in Hillegom zijn versleten”.

Te klein

Lijbrandt Telecom zou als zelfstandig bedrijf te klein zijn om mee te gaan met de laatste technische ontwikkelingen aldus KPN in een brief naar de klanten van het bedrijf: “Door op te gaan in KPN kunnen wij u de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van internet, interactieve televisie en telefonie blijven bieden. Het bedrijf is hiervoor te klein en kan dit op de langere termijn niet garanderen. ”

Petitie

Ontevreden abonnees zijn inmiddels een petitie gestart om het glasvezelnetwerk van in Hillegom te behouden. De petitie is inmiddels al door meer dan 300 mensen ondertekend.

Tweets:

2 reacties

  1. Glasvezel de toekomst? In Hillegom dus al weer verleden tijd!!!!
    Glasvezel die slijt? Ja ja….

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.