ACM: T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

Telecomaanbieder T-Mobile mag de vaste telecomtak van Vodafone Nederland overnemen. Dit bericht de Autoriteit Consument & Markt op haar website.

De overname van Vodafone Thuis door T-Mobile diende te worden voorgelegd aan mededingingsautoriteiten, mede aangezien de verkoop van Vodafone thuis een voorwaarde is voor de fusie van Ziggo en Vodafone Nederland.

Fusie Ziggo en Vodafone kan doorgaan

Begin 2016 maakten Ziggo en Vodafone Nederland hun wens bekend om te gaan fuseren. De Europese Commissie heeft in augustus 2016 groen licht gegeven voor deze fusie, onder één harde voorwaarde: Vodafone moest zijn vaste activiteiten in Nederland afstoten.

Daarvoor heeft Vodafone nu een koper gevonden: T-Mobile. De Europese Commissie heeft T-Mobile als koper op vrijdag 9 december 2016 goedgekeurd. Nu de autoriteit de verkoop heeft goedgekeurd, ligt de weg open voor een daadwerkelijke fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland. Voor eind dit jaar verwachten Liberty Global en Vodafone de eerder aangekondigde fusie en joint venture tussen Ziggo en Vodafone Nederland te realiseren

“Belangrijke uitdager”

Het Nederlandse telecomlandschap verandert door deze overname aldus de ACM. Henk Don, bestuurslid van de ACM: ‘We verwachten dat T-Mobile zich verder ontwikkelt tot een krachtige speler in telecomland. Het bedrijf kan zo een belangrijke uitdager worden van partijen als KPN en Ziggo-Vodafone. Met de aankoop van Vodafone Thuis kan T-Mobile voortaan ook bundels van vaste en mobiele diensten aanbieden. Klanten profiteren hiervan dankzij nieuwe diensten en scherpe prijzen.’

Terug op markt vaste diensten

Met de aankoop van Vodafone Thuis door T-Mobile keert het bedrijf terug in de markt van vaste diensten, nadat het de provider Online in februari 2014 verkocht aan M7 Group SA. Terwijl Online onder T-Mobile destijds 264.000 klanten telde, telt Vodafone Thuis naar eigen zeggen thans circa 150.000 abonnees (officieel gerapporteerde stand per 30 september was 143.000).

Nieuwe analyse

De autoriteit is momenteel bezig met een nieuwe marktanalyse van de telecommarkt. Op grond van het huidige marktanalysebesluit is de toegang tot het netwerk van KPN voor de periode 2016 – 2018 gereguleerd. De nieuwe marktanalyse kan leiden tot nieuwe regels voor een blijvend gezonde concurrerende telecommarkt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.