Agentschap Telecom haalt drie etherpiraten uit de lucht in Overijssel

Agentschap Telecom heeft maandag drie etherpiraten uit de lucht gehaald in de provincie Overijssel. Het gaat om de piratenzenders ‘De Boefjes van Enschede’, ‘Soasels Trio’ en ‘Platenboer’.

‘De Boefjes van Enschede’

De website Etherpiraten.com bericht dat in Enschede maandag de vrije radiozender ‘De Boefjes van Enschede’ uit de lucht is gehaald. De radiozender zou hebben uitgezonden met een vermogen van 2.000 Watt volgens de website. Naast de zender werden in Enschede ook de antenne’s, computers en andere onderdelen in beslag genomen door onder andere het agentschap.

De vrije radiozender ‘Boefjes van Enschede’ kwam in juli van dit jaar ook al in het nieuws toen de piraat uitzond vanaf een hoge hoogspaningsmast.

Soasels Trio

In Saasveld hadden de mensen achter het station ‘Soasels Trio’, dat uitzond op 94.50MHz meer geluk, hier was het slechts de coax die in tweeen ging. Door het gebruik van een ‘koppelstuk’ kon de uitzending binnen een kwartier weer hervat worden vanaf dezelfde locatie, aldus de website etherpiraten.com.

Platenboer

Bij station ‘Platenboer’ in Staphorst werd alleen een dongle meegenomen. Volgens de website etherpiraten.com werd Agentschap Telecom waarschijnlijk “gestoort door omstanders (en het bijkomende risicio) waardoor het slechts om een kleine buit ging.” Dit station heeft na de actie de gebruikte spullen weggehaald om een groter verlies te voorkomen.

Foto’s zijn hier te vinden.