Agentschap Telecom wil doorgaan met laagvermogen middengolf

Agentschap Telecom heeft besloten om door te gaan met de uitgifte van laagvermogen vergunningen voor de middengolf. 

Vergunningen lopen af

Agentschap Telecom begon in 2016 met het uitgeven van laagvermogen vergunningen voor de middengolf. Er konden vergunningen worden aangevraagd op diverse frequenties tot maximaal 100 watt. Deze vergunningen hebben allemaal een looptijd tot 10 mei 2019.

Evaluatie

Voormalig Minister van Economische Zaken (Minister Kamp) gaf in 2016 al aan dat er na twee jaar een evaluatie zou gaan plaatsvinden over het laagvermogen middengolfbeleid. Agentschap Telecom is in mei 2018 gestart met deze evaluatie en deze evaluatie is inmiddels afgerond. De resultaten van een enquête die is gehouden onder de huidige eigenaren van een laagvermogen vergunning is inmiddels te vinden op de website van de instantie.

Grote interesse

Vanwege de grote interesse is Agentschap Telecom van plan om door te gaan met de uitgifte van vergunningen voor laagvermogen middengolf. “Zodra er meer bekend is over de nieuwe verdeling, kunt u hierover lezen op onze website.”, aldus het agentschap.

Regeling

Ten behoeve van de nieuwe verdeling wordt een wijziging van een regeling voorbereid door Agentschap Telecom in samenspraak met het kerndepartement van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Binnenkort zal deze wijziging worden geconsulteerd. Daarnaast komt er ook een nieuw uitvoeringsbesluit.

Vergunningen

Momenteel zijn er door het agentschap een kleine 75 vergunningen voor laagvermogen middengolfuitzendingen uitgegeven. Hiervan zal er 25 uitgegeven voor een vermogen van maximaal 1 watt.