Ajax in voorronde Champions League live bij SBS6 en NU.nl

Ajax speelt vanavond haar eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt live uitgezonden via SBS6 en NU.nl. Zowel de uitwedstrijden vanavond als de thuiswedstrijd op 4 augustus zijn live te zien bij SBS6 en NU.nl.

Live uit stadion

De eerste wedstrijd wordt gespeeld in het Ernst Happel-stadion in de Wenen, de plaats waar Ajax twintig jaar geleden de finale van de Champions League won van AC Milan. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Toine van Peperstraten. Bij de return een week later in de Amsterdam ArenA is Jan Joost van Gangelen de host. Op beide avonden schuift Ronald de Boer aan voor de wedstrijdanalyse en komt het commentaar bij het duel van Leo Oldenburger. Wytse van der Goot is de verslaggever voor de interviews aan het veld.

De voorbeschouwingen bij SBS6 beginnen vanavond om 20.30 uur en 4 augustus om 19.50 uur. Op beide speeldagen komt de gehele uitzending vanuit de stadions. Pas als er meerdere wedstrijden per avond getoond en nabesproken kunnen worden, verhuizen Toine, Jan Joost en de analytici naar de studio in Hilversum. Dat is vanaf de Champions League playoffs.

Online via NU.nl

Online pakt NU.nl de uitzendingen van de Champions League op. De op tv uitgezonden wedstrijd wordt live gestreamd. Ook worden clips van de hoogtepunten gedurende de avond direct geplaatst zodat men te allen tijde bijvoorbeeld de doelpunten terug kan zien. En is er een liveblog met aandacht voor de overige wedstrijden op deze avond. Na afloop wordt de samenvatting en samen met reacties online geplaatst. Meer informatie over het bekijken van de Champions League wedstrijden via NU.nl vind je hier.

Volgende ronde

Mocht Ajax een ronde verder komen dan zijn de play-offs op 18/19 en 25/26 augustus te zien. De poulefase van de Champions League gaat op dinsdag 15 september van start. De finale van dit seizoen vindt op zaterdag 28 mei plaats in het legendarische San Siro-stadion in Milaan, de thuisbasis van AC Milan en Inter.