Ajax maakt documentaire voor Amazon Prime Video

Ajax heeft een exclusieve documentaire voor Prime Video geproduceerd. De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera’s gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten. Dit heeft geleid tot de documentaire ‘AJAX: Parels van Amsterdam’ die vanaf 7 oktober is te zien op de streaming Prime Video van Amazon.

Drie spelers

De drie spelers die de hoofdrol vertolken in de documentaire genoten alle drie hun voetbalopleiding bij Ajax. Zij braken kort na elkaar door in Ajax 1. De documentaire op Prime Video geeft volgens de voetbalclub een bijzondere inkijk in hun leven. Gravenberch, Timber en Rensch halen op verschillende momenten Ajax 1, maar moeten vervolgens een dragende kracht in de A-selectie zien te worden.

Dankbaar

Menno Geelen: “Ajax is de afgelopen jaren geregeld benaderd door internationale streamingspartijen die met ons een ‘all access’-documentaire wilden maken. Daar hebben we om uiteenlopende redenen telkens van afgezien. De wens iets exclusiefs te maken en te laten zien is altijd aanwezig geweest en nu tot uitvoering gebracht door gericht Ryan, Jurriën en Devyne met camera’s een jaar lang intensief te volgen. Dat was niet mogelijk zonder hun volledige medewerking, maar ook niet zonder de positieve bijdrage van andere spelers, stafleden en familie en vrienden van het drietal. We zijn alle betrokkenen dan ook dankbaar.”

De documentaire is vanaf 7 oktober te zien op de streamingdienst.

Sociale media: