AKP Media failliet verklaard

krantenUitgever AKP Media is dinsdag failliet verklaard. Dit bericht RTV West op haar website. AKP Media is onder andere  bekend van de gratis magazines NL10, NL20 en NL70.   Een groot aantal freelance medewerkers zou nog geld te goed hebben van het bedrijf. Ook zouden de vaste krachten nog vakantiegeld tegoed hebben. Maar of ze dat ook krijgen is onduidelijk, de curator kon nog niet reageren. Het is niet bekend hoeveel mensen bij het bedrijf van investeerder Hans Pérukel werken.De bladen zijn de laatste weken al niet meer verschenen. 

 

Gevolgen voor Wild FM en Megastad FM onduidelijk
Naast de NL-magazines heeft het bedrijf ook een aantal websites en is het betrokken bij de radiozenders Megastad FM in Rotterdam en Wild FM in Noord-Holland. Het is niet bekend of het faillissement van AKP Media ook voor deze bedrijven gevolgen heeft. Op de website van AKP Media waren al enige dagen de radiozenders verdwenen uit portfolio van de uitgever.

Volgens het laatst bekende jaarverslag is AKP een volledige dochter van drukkerij Dijkman Offset in Diemen, het bedrijf dat onder meer de kranten van het FD drukt. Dit bericht Quote op haar website. In de wandelgangen werd de afgelopen tijd gefluisterd dat AKP werkte aan een reddingspoging waarbij prins Bernhard junior een van de geldschieters zou zijn. Nu het bedrijf failliet is kunnen we vaststellen dat een dergelijke poging niet van de grond is gekomen. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt bovendien dat directeur en investeerder Hans Pérukel al op 2 juli zijn taken bij AKP heeft neergelegd. Directeur Ton Smeets van moederbedrijf Dijkman was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Het blijft dus nog even gissen naar de oorzaken van het faillissement. Ook eigenaar Hans Pérukel was niet voor commentaar  bereikbaar aldus RTV West.