Amazon koopt deel voetbalrechten Premier League

De streamingdienst Amazon Prime Video gaat in Engeland een deel van de wedstrijden uit de Premier League uitzenden. De wedstrijden zijn via Amazon Prime Video niet in Nederland te zien.

Twintig wedstrijden

Donderdag werd bekend dat internetbedrijf Amazon via haar streamingdienst Amazon Prime Video twintig wedstrijden in de Premier League live gaat uit te kunnen zenden. Naast de bestaande spelers Sky Sports en BT is Amazon een nieuwe speler op de markt van de voetbalrechten in Engeland.

Overigens mogen Sky Sports en BT samen ongeveer 180 wedstrijden uitzenden van de Engelse competitie. In totaal is er naar verluid ongeveer 5,1 miljard euro betaald voor de voetbalrechten van de Engelse Premier League voor een periode van drie seizoenen.

Drie abonnementen

Liefhebbers van het Engelse voetbal in Engeland moeten dus vanaf komend seizoen abonnementen afsluiten met drie aanbieders om alle wedstrijden te kunnen zien.

December

De twintig wedstrijden die Amazon gaat uitzenden zullen te zien zijn in december. Het gaat om twee volledige speelrondes waarvan er een speelronde op een wettelijke feestdag wordt gespeeld en ook een midweekspeeldag. Daarnaast zijn wekelijks de hoogtepunten van alle wedstrijden te zien via de dienst. Hoeveel Amazon heeft betaald voor de rechten is niet bekend gemaakt.

Nederland

In Nederland zullen de wedstrijden van de Premier League niet te zien zijn via Amazon Prime Video. Een woordvoerder van het streamingbedrijf bevestigt tegenover Mediamagazine dat de deal alleen geldt voor Engeland. In Nederland zijn de wedstrijden van de Premier League exclusief te volgen via Ziggo Sport.

Sport

Amazon Prime Video richt zich de laatste tijd op steeds meer sportevenementen. Ook in Nederland kunnen we hiervan profiteren. Zo is via de dienst in Nederland onder andere het American Football uit de NFL gedeeltelijk te volgen. Daarnaast is er onder andere volleybal en tennis te zien op de streamingdienst.