Amazon Prime Video breidt aanbod uit met Nederlandse films

De Amerikaanse streamingdienst Amazon Prime Video heeft deze week haar aanbod uitgebreid met een aantal Nederlandse films. Het gaat in een aantal gevallen om echte klassiekers uit de jaren zestig. Ook is het nu mogelijk om in de app van de streamingdienst te kiezen voor de Nederlandse taalinstelling.

Films

Tot op heden was via de dienst Prime Video voornamelijk een op de Verenigde Staten gericht aanbod te vinden aan series en films. Deze week zijn er echter een aantal Nederlandse films toegevoegd aan het aanbod.

Klassiekers

Het gaat om films als Spion van Oranje (2009), Majesteit (2010) en Carmen van het Noorden (2009) maar ook om klassiekers als Dorp aan de Rivier (1958), De Dans van de Reiger (1966), Makkers, staakt uw wild geraas (1960), Max Havelaar (1976), Het Mes (1961), Als Twee Druppels Water (1963) en Mijn Vriend (1979). Naast Nederlandse films biedt de aanbieder ook een groot aantal films uit India (Bollywood), Japan en Zuid-Korea.

App

Amazon Prime Video heeft deze week ook haar app voorzien van de mogelijkheid om te kiezen voor de Nederlandse taal. De app is onder andere beschikbaar op smartphone, tablet, Playstation en Apple TV.

Goliath

Eerder deze maand werd al het tweede seizoen van de serie Goliath beschikbaar gesteld via de streamingdienst.