Amazon Prime Video ook beschikbaar via Sony PlayStation

Amazon heeft bekend gemaakt dat de Amazon Prime Video app vanaf vandaag – ook in Nederland – beschikbaar is in de PlayStation Store. Hierdoor kunnen Prime members voortaan vanaf Sony Entertainment’s PlayStation 3 en PlayStation 4 het Amazon Prime Video aanbod streamen.

App

De app was al langere tijd beschikbaar via de Amerikaanse PlayStation Store maar gebruikers met een Nederlands account voor de spelcomputer van Sony konden nog geen gebruik maken van de app. Daar is er per vandaag verandering in gekomen.

Chromecast

Ondersteuning voor de in de Nederland populaire Chromecast van Google is nog steeds niet aanwezig bij de videodienst. Amazon geeft de voorkeur aan haar eigen Amazon Fire TV Stick. Later dit jaar moet er wel een speciale app verschijnen voor Apple TV. Daarnaast kan het aanbod worden bekeken op de smartphone en tablet en biedt het diverse apps aan voor smart-tv’s.

Lancering

In december is Amazon Prime Video gelanceerd voor klanten in meer dan 200 landen wereldwijd. Prime Video leden in Nederland hebben onder andere exclusief toegang tot nieuwe Original series zoals The Tick, The Grand Tour, The Man in the High Castle, Transparent, Mozart in the Jungle, American Gods en Goliath, naast een breed aanbod aan bekende Hollywood series en films.

Voor klanten in de nieuwe Prime Video regio’s – waaronder Nederland – is Prime Video automatisch beschikbaar voor een introductieprijs van €2,99 per maand voor de rest van 2017 en daarna voor €5,99 per maand.