Amazon Prime Video onthult eerste beelden nieuwe seizoen The Grand Tour

De streamingdienst Amazon Prime Video heeft de eerste beelden onthuld van het nieuwe seizoen van het autoprogramma The Grand Tour. Het nieuwe seizoen met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May is later dit jaar exlusief te zien op de streamingdienst.

Landen

Op de niet eerder vertoonde beelden van het tweede seizoen zien we Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May in Mozambique, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Records

Het eerste seizoen van The Grand Tour met Clarkson, Hammond en May brak volgens de videodienst eind vorig jaar wereldwijde records. Het is de grootste première van Amazon Prime Video tot nu toe en de serie wordt al in meer dan 200 landen bekeken. Na het succesvolle eerste seizoen zullen er nog twee seizoenen van The Grand Tour volgen; het tweede seizoen is later dit jaar beschikbaar via Amazon Prime Video.

Richard Hammond

Een van de hoofdrolspelers in het autoprogramma, Richard Hammond, kwam onlangs nog in het nieuws door een zware crash tijdens de opnames voor het nieuwe seizoen van het programma. Hammond kan door de crash enige maanden geen opnames maken voor het programma. Amazon noemt dan ook geen exacte datum waarop het nieuwe seizoen te zien is. De presentator belandde in het ziekenhuis na een harde crash met een snelle elektrische race-auto: de Rimac Concept One.

Eerste seizoen

Het eerste seizoen van The Grand Tour ging vorig jaar november van start en bestond uit 12 afleveringen. Voor het autoprogramma heeft Amazon het oude Top Gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May binnengehaald. De heren hebben een contract voor drie jaar gesloten bij de videodienst.